aem:539
twitter account:http://twitter.com/didaktiki

1η ημέρα

εντυπώσεις-προσδοκίες από τη δραστηριότητα:
Ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που σίγουρα υπάρχει μεταξύ παρεών. Γιατί να μην λειτουργήσει και σε μεγαλύτερο εύρος... Ελπίζω να αντέξουμε όλοι το brainstorming :) και να μάθουμε κάτι στο τέλος.

Εβδομάδα πρώτη
Tweets (σύνολο):13
Learning diaries tweets:3
Informational tweets:3
Discussion tweets:2
Fun tweets:2
Commenting tweets:3
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):150

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:7 ώρες τουλάχιστον
Ημερομηνία:21/10/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):50
Συνολική αναγνωσιμότητα:100

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):5
Σχόλια: Φαίνεται ότι λειτουργεί καλά, ωστόσο κάποια τεχνολογικά νέα επαναλαμβάνονται πολλές φορές. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την εβδομάδα χάρις την κοινότητα που φτιάξαμε δεν παίζει να μου ξέφυγε κανένα τεχνολογικό νέο :). Ακόμη κάποια από τα μαθησιακά γεγονότα μου φάνηκαν χρήσιμα ενώ κάποια άλλα απλά δεν με ενδιέφεραν. Αποτελεί σίγουρα πηγή τεχνολογικών νέων και με γλυτώνει από σερφάρισμα σε σελίδες καθώς τα νέα μου σερβίρονται στο tweeter :).

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):4
Σχόλια: Δεν υπήρχε εξίσου αυξημένη δραστηριότητα όσο αναφορά τα μαθησιακά γεγονότα όσο με τα τεχνολογικά νέα. Ίσως επειδή είναι αρχή ακόμα. Ωστόσο κάποια γεγονότα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και ήδη τα έχω λάβη υπόψην μου. Βέβαια αναμένω ακόμα ποιο ενδιαφέροντα πράγματα.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):5
Σχόλια: Το κλίμα είναι πολύ καλό, αλλά παρατηρείται συζήτηση συνεχώς μεταξύ των ίδιων ατόμων μερικές φορές. Ελπίζω να πάρουν μπρος και οι υπόλοιποι στην συνέχεια και να μην μονοπωλείται η συζήτηση από τα ίδια και τα ίδια άτομα.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):7
Σχόλια: Προβλέπω ότι θα συμμετέχουν και όσοι άργησαν να μπουν στο κλίμα και θα εξισοροπηθούν κάπως τα tweets ώστε να δούμε ποικιλία από άτομα και όχι συνέχεια τους ίδιους. Ακόμη ελπίζω να εξισοροπηθούν τα τεχνολογικά νέα με τα μαθησιακά γεγονότα και να μάθουμε εξίσου σημαντικά πράγματα όπως και με τα τεχνολογικά νέα.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):3
Σχόλια: Λίγες γνώσεις αποκόμισα καθώς δεν ήταν και πάρα πολλά τα μαθησιακά γεγονότα σε σχέση με τα τεχνολογικά νέα. Βέβαια όπως ήταν λογικό από τα μαθησιακά γεγονότα λίγα με ενδιέφεραν καθώς δεν άγγιζαν όλα τους τομείς ενδιαφερόντων μου. Ωστόσο με περισσότερο ενδιαφέρον θα πατήσω σε έναν σύνδεσμο που έχει κάποιο μαθησιακό γεγονός παρά τεχνολογικό νέο.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια: Τόσες πληροφορίες και από διαφορετικές πήγες πρώτη φορά. Νοιώθω λες και έχω καμιά 15αριά τηλεοράσεις η καθεμιά σε ξεχωριστό κανάλι και ανα πάσα στιγμή λαμβάνω από παντού νέα :)

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):2
Σχόλια: Η αλήθεια είναι ότι δεν με έκανε κάτι να αλλάξω τρόπο που μαθαίνω πράγματα. Απλώς ίσως είμαι ποιο προσεκτικός και υποψιασμένος όταν μαθαίνω ένα νέο πρόγραμμα ώστε να γίνω όσο το δυνατόν ποιο αποδοτικός.


Εβδομάδα δεύτερη
Tweets (σύνολο):14
Learning diaries tweets:3
Informational tweets:4
Discussion tweets:6
Fun tweets:0
Commenting tweets:1
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):82

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:max 7 ores
Ημερομηνία:28/10/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):25
Συνολική αναγνωσιμότητα: 55

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):5
Σχόλια: Έχουν αρχίσει και μοιράζονται ωραία μαθησιακά γεγονότα. Άλλα με ενδιαφέρουν άλλα όχι, αλλά σημασία έχει ότι οι περισσότεροι όντως γράφουν μικρά και πρακτικά πράγματα. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που φαίνεται ότι κάποιοι δεν ξέρουν τι να γράψουν και απλά γράφουν κατεβατά tutorial μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το χειρότερο παραμένει ο τομέας των νέων. Είναι αστείο το ότι για να συμπληρώσει κάποιος το όριο των 3 τεχνολογικών νέων μπαίνει κάποια μέρα, βρίσκει 3 άρθρα πιθανόν και από την ίδια σελίδα και κάνει 3 απανωτά tweet που αμφιβάλω αν θα τα έχει διαβάσει κιόλας. Το καλύτερο θα ήταν να φύγει αυτός ο περιορισμός και να μην αναγκάζουμε κανέναν να ποστάρει νέα γενικώς. Αν θέλει κάποιος να το κάνει, τότε ας το κάνει επειδή τον ευχαριστεί και βρήκε κάτι ενδιαφέρον που θέλει να μοιραστεί και όχι ως υποχρέωση. Ούτως ή άλλως νομίζω δεν χρειάζονται 40 άτομα να ποστάρουν όλα τα τεχνολογικά νέα που απ' ότι βλέπω μέσα σε μια βδομάδα τα καλύπτουμε και με το παραπάνω (Βλέπε μέλισσες, οθόνες που μυρίζουν). Έτσι θα ασχολούνται όλοι με την καρδιά του εγχειρήματος που είναι τα μαθησιακά γεγονότα και πιθανόν ακόμα και όσοι το βλέπουν σαν αγγαρεία να μάθουν κάτι.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):5
Σχόλια:Βελτίωση από την προηγούμενη εβδομάδα όπως αναμενόταν. Έχω την εντύπωση ότι συμμετέχει η πλειοψηφία στην ανταλλαγή γνώσης και βγαίνουν και κάποια καλά μαθησιακά γεγονότα.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):6
Σχόλια:Γίνονται αρκετές συζητήσεις για διάφορα θέματα. Καλό είναι αυτό καθώς παρακολουθούμε καλύτερα τις εξελίξεις στην σχολή και γενικώς σε κάποια μαθήματα. Οι συζητήσεις γίνονται περισσότερο μέσα στα μπλογκ και μου είναι δύσκολο να τις ακολουθήσω όλες. Ωστόσο γίνονται και κάποιες μέσω twitter και όντως διαβάζονται ευκολότερα από τα tweets που έχουν links.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):7
Σχόλια:Ελπίζω να επικεντρωθούν όλοι στα μαθησιακά γεγονότα και να αφήσουν να τους έρθουν με ποιο φυσικό τρόπο. Δηλαδή να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι όντως έμαθαν κάτι και να το ποστάρουν χωρίς να κάθονται και να προσπαθούν να θυμηθούν τι έχουν μάθει στην ζωή τους για να το ποστάρουν. Επίσης ελπίζω να ποστάρουν νέα μόνο όσοι διαβάζουν κάτι ενδιαφέρον και θέλουν να το μοιραστούν μαζί μας.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):4
Σχόλια:Έμαθα ομολογουμένως μερικά χρήσιμα πραγματάκια που θα χρησιμοποιήσω. Διάβασα ωστόσο και κάποια άλλα που πιθανόν να μην χρησιμοποιήσω αλλά μου φάνηκαν ενδιαφέροντα και θα τα έχω σίγουρα στην άκρη του κεφαλιού μου γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να χρειαστείς στο μέλλον.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια:Αυτός ο τομέας καλά κρατεί. Νομίζω υπερκαλύπτουμε τα νέα κάθε εβδομάδας και με το παραπάνω :)

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):2
Σχόλια:Σε αυτόν τον τομέα νοιώθω ότι είμαι στο ίδιο επίπεδο με την πρώτη εβδομάδα. Ή δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά τους διαφορετικούς τρόπους μάθησης ή εσφαλμένα θεωρώ πως έχω βρει ένα καλό και αποδοτικό τρόπο να μαθαίνω πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν με έκανε κάτι να αλλάξω τρόπο που βλέπω τα νέα πράγματα αυτή την εβδομάδα, ωστόσο θα προσπαθήσω την τρίτη εβδομάδα να δώσω περισσότερο προσοχή σε αυτόν τον τομέα ώστε να δω αν το κάνω σωστά ή όχι.
Εβδομάδα τρίτη
Tweets (σύνολο):12
Learning diaries tweets:2
Informational tweets:2
Discussion tweets:4
Fun tweets:3
Commenting tweets:1
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):78

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:5 ores
Ημερομηνία:5/11/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):14
Συνολική αναγνωσιμότητα:50

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):6
Σχόλια:Η άποψη μου παραμένει η ίδια, και πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να δούμε λίγο τον εαυτό μας σφαιρικά και να τον παρατηρήσουμε όταν μαθαίνουμε κάτι. Ίσως έτσι κάποιοι εντοπίσουν κάποια μειονεκτήματα που πιθανόν να έχουν στην διαδικασία μάθησης τους.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):5
Σχόλια:Η γκάμα των γνώσεων είναι πραγματικά μεγάλη και ο καθένας νομίζω ότι συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στις διάφορες γνώσεις που διαμοιράζονται. Άλλοι ασχολούνται με λίνουξ άλλοι με windows, άλλοι με διάφορα προγράμματα και άλλοι με το internet. Μερικοί μοιράζονται μεγάλα μαθησιακά γεγονότα άλλοι πάλι κάτι μικρό που συνάντησαν. Γενικώς όμως το κλίμα θεωρώ πως είναι αρκετά καλό.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):7
Σχόλια:Οι συζητήσεις είναι πολλές και διάφορες και πιστεύω βοηθάνε να δούμε την όλη δραστηριότητα και λίγο έξω από τα πλαίσια του μαθήματος. Γενικώς το κλίμα θεωρώ ότι είναι πολύ φιλικό σαν το κλίμα μιας μεγάλης παρέας.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):7
Σχόλια:Θεωρώ ότι χωρίς την ανάγκη να ποστάρουν όλοι τεχνολογικά νέα και στην παράταση που δόθηκε θα δούμε ποιο προσεγμένα γεγονότα από αρκετούς, οπότε περιμένω να ανεβεί και άλλο το επίπεδο.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):5
Σχόλια:Είδα αρκετά ενδιαφέροντα και αυτή την εβδομάδα γεγονότα. Βέβαια ακόμα τίποτα δεν μου άλλαξε ριζικά κάτι που χρησιμοποιώ στον υπολογιστή και τα περισσότερα δεν τα δοκίμασα αν και φαινόταν ενδιαφέροντα. Παρόλα αυτά έχω αρχίσει και κρατάω κάποια bookmarks για το μέλλον.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια:Δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από αυτά που έχω ήδη πει.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):4
Σχόλια:Εδώ παρατηρώντας περισσότερο τα δικά μου μαθησιακά γεγονότα είδα ότι ξαφνικά αποφάσισα να λύσω μικρά προβλήματα τα οποία φυσικά δημιούργησαν και κάποια μαθησιακά γεγονότα. Νομίζω έγινα αρκετά ποιο συνεπής στο να λύνω τα προβλήματα με το που εμφανίζονται και μείωσα αρκετά την αναβλητικότητα που με χαρακτήριζε. Αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσω να κερδίσω και κάτι από τις αυτοκριτικές των υπολοίπων και όχι μόνο από τις δικές μου.

Εβδομάδα τέταρτη
Tweets (σύνολο):6
Learning diaries tweets:1
Informational tweets:0
Discussion tweets:5
Fun tweets:0
Commenting tweets:0
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):40

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:5 ώρες
Ημερομηνία:13/11/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):7
Συνολική αναγνωσιμότητα:7

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):6
Σχόλια: Δεν θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι στο τέλος κάτι θα έχουμε αποκομίσει όλοι μας από αυτή την ιστορία και ίσως κάποιοι έχουν αλλάξει και νοοτροπία στο πώς μαθαίνουν πράγματα.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):6
Σχόλια: Νομίζω ότι μετά την παράταση όσα γεγονότα έχουν βγει, δεν έχουν πια την έννοια του βιαστικού και φαίνονται πιο ολοκληρωμένα. Επίσης μερικά γίνονται και θέμα για συζήτηση στα σχόλια. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά βγαίνουν πολύ φυσικά και λογικά αυτό γίνεται.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):6
Σχόλια: Το κλίμα στις συζητήσεις είναι άκρως φιλικό και οι συζητήσεις θυμίζουν αν μη τι άλλο τις συζητήσεις που γίνονται στο πανεπιστήμιο μεταξύ φοιτητών του τμήματος. Είναι ενδιαφέρον ότι όλοι έχουν ξεχάσει την παρουσία του καθηγητή και συμπεριφέρονται-εκφράζονται ποιο ελεύθερα που πιστεύω είναι θετικό για την όλη δραστηριότητα.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):6
Σχόλια: Περιμένω λίγα και καλά μαθησιακά γεγονότα, καθώς αυτοί που ασχολούνται ήδη, είναι κοντά στον αριθμό των 14 μαθησιακών γεγονότων. Τώρα αυτοί που δεν ασχολούνται μάλλον θα μας απασχολήσουν την τελευταία εβδομάδα :D

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):6
Σχόλια: Λίγα πράγματα με ενδιέφεραν, αλλά αυτά τα 1-2 μαθησιακά γεγονότα που με ενδιέφεραν όχι μόνο μου κέντρισαν τον ενδιαφέρον, αλλά τα μοιράστηκα και με άλλους φίλους μου που δεν ανήκουν στην δραστηριότητα, καθώς θεώρησα ότι θα τους ενδιαφέρουν και αυτούς.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια: Μπορεί να γράφουν πλέον λιγότεροι τεχνολογικά νέα, αλλά παρόλα αυτά όπως έχω ξαναπεί, τον τελευταίο καιρό νοιώθω περισσότερο ενημερωμένος από ποτέ άλλοτε.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):3
Σχόλια: Σίγουρα έχω αλλάξει κάποια πράγματα στο πώς μαθαίνω, αλλά όχι ριζικές αλλαγές. Πιθανόν ο τρόπος μάθησης που έχω δεν είναι και αρκετά διαφορετικός από τους συμφοιτητές μου. Λίγο πολύ βλέπω ότι η πλειοψηφία χρησιμοποιεί το google και τους φίλους του όταν μαθαίνει κάτι. Βεβαία μπορεί απλά να μου είναι δύσκολο να αλλάξω συνήθειες, αλλά θεωρώ πως το ποιο πιθανό είναι ότι απλώς δεν έχω διακρίνει κάτι διαφορετικό στους συμφοιτητές μου.
Εβδομάδα πέμπτη
Tweets (σύνολο):2
Learning diaries tweets:1
Informational tweets:0
Discussion tweets:1
Fun tweets:0
Commenting tweets:0
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):46

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:3~4 ώρες
Ημερομηνία:19/11/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):8
Συνολική αναγνωσιμότητα:8

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):6
Σχόλια: Θεωρώ ότι η πλειοψηφία έχει ωριμάσει όσο αναφορά την δραστηριότητα και βλέπουμε ενδιαφέροντα μαθησιακά γεγονότα αλλά και αυτοαναδράσεις.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):6
Σχόλια: Το κλίμα παραμένει το ίδιο φιλικό όπως έχω ήδη αναφέρει και στις προηγούμενες αξιολογήσεις.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):6
Σχόλια: Το ίδιο και οι συζητήσεις, δεν έχουν σταματήσει και πάντα σχεδόν υπάρχει ένας στο twitter για να λύσει απορία ενός τρίτου.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):6
Σχόλια: Δεν περιμένω τρομερές αλλαγές, ίσως μια μικρή αύξηση στα μαθησιακά γεγονότα αλλά κατά τ' άλλα θεωρώ πως θα κυλήσουν όπως και αυτή η εβδομάδα.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):5
Σχόλια: Μόνο από ένα άτομο μπορώ να πω ότι πήρα αρκετό υλικό για διάβασμα καθώς με ενδιέφεραν πολύ αυτά που έγραφε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είδα και τα υπόλοιπα μαθησιακά γεγονότα τα οποία μπορεί να ήταν καλογραμμένα αλλά δεν είχαν κάτι χρήσιμο για μένα. Ωστόσο σε αυτά έδωσα περισσότερο προσοχή στις αυτοαναδράσεις του καθενός.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια: Αρκετά τα νέα που ποστάρονται και μερικά είναι πολύ ενδιαφέροντα. Νομίζω ότι διαβάζω την πλειοψηφία των νέων.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):4
Σχόλια: Στα ίδια επίπεδα και με την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο με προβλημάτισε μια αυτοανάδραση που ανέφερε ότι για ποιο σοβαρές και μακροχρόνιες λύσεις συνήθως προτιμάει κάποιο βιβλίο από το να ψάχνει στο ίντερνετ. Νομίζω ότι με βρήκε σύμφωνο, καθώς και εγώ εχώ αποθηκεύσει κάποια βιβλία για να μάθω κάποια θέματα που θέλω πάνω στους υπολογιστές.
Εβδομάδα έκτη
Tweets (σύνολο):4
Learning diaries tweets:1
Informational tweets:0
Discussion tweets:1
Fun tweets:2
Commenting tweets:0
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):55

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:3 ώρες
Ημερομηνία:26/11/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):14
Συνολική αναγνωσιμότητα:37

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):6
Σχόλια: Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι χρήσιμη η δραστηριότητα και αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο πως αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα στην χρήση-μάθηση των υπολογιστών. Αυτή η τυχαιότητα στην μάθηση όντως κυριαρχεί στον χώρο μας.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):6
Σχόλια: Δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούργιο καθώς το κλίμα παραμένει φιλικό και ζεστό έστω και αν δεν έχουμε παραμείνει πολλοί από την αρχή του μαθήματος.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):7
Σχόλια: Νομίζω το κλίμα δεν μπορεί να γίνει ποιο φιλικό και ανεπίσημο από ότι είναι και το θεωρώ πολύ θετικό.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):6
Σχόλια: Περιμένω αρκετά μαθησιακά γεγονότα καθώς τελειώνει η διορία και ορισμένοι απέχουν ακόμα από τον στόχο των 14 μαθησιακών γεγονότων. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα είναι και ενδιαφέροντα.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):5
Σχόλια: Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει ακόμα καμία αυτοανάδραση που να μου έκανε "μπαμ", παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αυτοαναδράσεις δεν ήταν καλές. Ίσα ίσα ορισμένες μου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον γιατί είδα πόσο διαφορετικά αποφασίζω να μάθω κάτι σε σχέση με κάποιους άλλους.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια: Παραμένει από τα ποιο επιτυχημένα κομμάτια της δραστηριότητας καθώς μου δίνει μια εικόνα των τεχνολογικών νέων, από τα οποία επιλέγω κάθε φορά ποια θα διαβάσω.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):3
Σχόλια: Όπως προανέφερα ελάχιστα πράγματα έχω αλλάξει στον τρόπο που μαθαίνω κάτι που αφορά τους υπολογιστές. Αυτή την εβδομάδα συγκεκριμένα δεν μπορώ να πω ότι άλλαξα κάτι ριζικό.

Εβδομάδα έβδομη-όγδοη
Tweets (σύνολο):9
Learning diaries tweets:3
Informational tweets:2
Discussion tweets:0
Fun tweets:4
Commenting tweets:0
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις):88

Ακολουθώ (αριθμός):41
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα:5 ώρες τουλάχιστον
Ημερομηνία:10/12/2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly):33
Συνολική αναγνωσιμότητα:88

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7):5
Σχόλια: Όσο αναφορά την χρησιμότητα της δραστηριότητας δεν έχω αλλάξει γνώμη σε σχέση με όσα έχω γράψει τις προηγούμενες φορές, αυτό που με προβληματίζει είναι τα εβδομαδιαία review. Απλά πιστεύω ότι μετά από ένα σημείο όταν δεν έχεις να προσθέσεις κάποια εύστοχη παρατήρηση δεν έχουν νόημα τα review.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7):6
Σχόλια: Αρκετά φιλικό, δεν νομίζω ότι μπορούσε να είναι και καλύτερο. Από ότι βλέπω όταν κάποιο μαθησιακό γεγονός αρέσει σε μερικούς κάνουν και comment οπότε θεωρώ πως έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή κοινότητα.

Κλίμα συζητήσεων (1-7):6
Σχόλια:Οι συζητήσεις νομίζω συνεχίζουν να είναι σε κλίμα φιλικής συζήτησης και είναι και ενδιαφέρον για το πως διαδίδουμε και μαθαίνουμε άμεσα νέα που αφορούν γενικώς την σχολή και όχι μόνο το μάθημα.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7):7
Σχόλια:Να κάνω το τελικό review? :P

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7):5
Σχόλια:Γενικώς είδα όλα τα μαθησιακά αλλά λίγα μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα διάβασα. Ωστόσο τα πράγματα που έγραφαν όντως ήταν ενδιαφέροντα για μένα και πιστεύω ότι κάτι αποκόμισα.

Νέες πληροφορίες (1-7):7
Σχόλια:Ακόμα και με λιγότερους να στέλνουν νέα, δεν έχει ξεφύγει τίποτα από την επικαιρότητα. Πολλές φορές όταν θέλω να στείλω κάτι με έχουν ήδη προλάβει :)

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7):3
Σχόλια:Δεν μπορώ να πω για ακόμα μια φορά ότι άλλαξα κάτι στον τρόπο που αντιμετωπίζω τις δυσκολίες που συναντάω ή στον τρόπο που μαθαίνω κάτι για τους υπολογιστές. Ωστόσο έχω μάθει να είμαι λίγο ποιο ανοιχτόμυαλος και να είμαι και ποιο προσεκτικός με τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για να μην μου ξεφεύγει κάποιο χαρακτηριστικό που θα με βοηθήσει.