aem:544
twitter account:http://twitter.com/plpehliv


1η ημέρα
εντυπώσεις-προσδοκίες από τη δραστηριότητα:
Αρκετά ενδιαφερουσα,κατι τελειως διαφορετικο με τα μεχρι τωρα μαθηματα του πανεπιστιμιου.Ποτε μου δεν ειχα φανταστει οτι υπαρχουν σελιδες οπως το twitter που θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν κατ αυτον τον τροπο ως πηγες μαθησης.
Εβδομάδα πρώτη
Tweets (σύνολο): 10
Learning diaries tweets: 3
Informational tweets: 3
Discussion tweets: 2
Fun tweets: 2
Commenting tweets: 3 ( σχολια σε blogs )
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 104

Ακολουθώ (αριθμός): 44
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ωρες
Ημερομηνία: 21-10-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 38
Συνολική αναγνωσιμότητα: 99

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 4
Σχόλια: Ακόμα η δραστηριότητα είναι σε αρχικό στάδιο. Ωστόσο υπήρχαν μαθησιακά γεγονότα που μου φάνηκαν πολύ χρήσιμα και διευκόλυναν εργασίες που έκανα πολύ πιο δύσκολα.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 5
Σχόλια:Το θετικό πιστεύω πως είναι το κλίμα που επικρατεί καθώς οι περισσότεροι δείχνουν ενδιαφέρον στο να βοηθήσουν τον συμφοιτητή τους.

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις με βοήθησαν πολύ είτε σχετικά με άλλα μαθήματα είτε σχετικά με τη σχολή.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): 6
Σχόλια:Πιστεύω πως αν ο καθένας μας δώσει βάση στην ποιότητα και οχι στην ποσότητα των όσων ανεβάζει η δραστηριότητα θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη.Πιστεύω πως μελλοντικά αυτό θα επιτευχθεί.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 4
Σχόλια: Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έμαθα καθώς ίσως και η δική μου στάση να μην ήταν σωστή.Ασχολήθηκα και πειραματίστηκα με γνώσεις με τις οποίες γλίτωνα χρόνο και κόπο ή έλυναν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που είχα ωστόσο δεν προσπάθησα να μάθω και να ασχοληθώ με τις υπόλοιπες ρίχνοντάς τους απλά μια ματιά.Ίσως πολλές από αυτές δε με ώθησαν στο να ασχοληθώ ή το αντίθετο με τον τρόπο που παρουσιάζονταν.

Νέες πληροφορίες (1-7):6
Σχόλια:Αρκετά πράγματα πιστεύω πως έμαθα τα οποία δεν τα ήξερα και ήταν πραγματικά ενδιαφέροντα.Κάποια στιγμή όλο αυτό έγινε κάπως κουραστικό λόγω του μεγάλου αριθμού τέτοιων πληροφοριακών νέων.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 5
Σχόλια:Πιστεύω πως στο συγκεκριμένο τομέα κέρδισα αρκετά.Είδα κάποια πράγματα με άλλη οπτική γωνία.Βέβαια το να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ είναι κάτι πολύ δύσκολο και σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας αλλά και μόνο το γεγονός οτι αντιλήφθηκα κάποια πράγματα που κάνω λάθος ή ακόμα και τον λανθασμένο τρόπο σκέψης μου αποτελεί ενα πρώτο σημαντικό βήμα.Εβδομάδα δεύτερη
Tweets (σύνολο): 16
Learning diaries tweets: 3
Informational tweets: 4
Discussion tweets: 5
Fun tweets: 2
Commenting tweets: 4
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 113

Ακολουθώ (αριθμός): 47
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ωρες
Ημερομηνία: 28-10-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 58
Συνολική αναγνωσιμότητα: 79

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 5
Σχόλια: Αυτήν την εβδομάδα η δραστηριότητα μου φάνηκε πιο χρήσιμη καθώς ήταν περισσότερα τα άρθρα από τα οποία έμαθα και υλοποίησα σημαντικά πράγματα που δεν ήξερα ή ακόμα και μικρά tips για τον υπολογιστή.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 5
Σχόλια: Η διάθεση που βλέπω από τους συμφοιτητές μου παραμένει και αυτή την εβδομάδα σε υψηλά επίπεδα.

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Παραμένει πολύ καλό το κλίμα στις μεταξύ μας συζητήσεις οι οποίες πιστεύω πως βοηθούν στο να μην γίνει η δραστηριότητα μονότονη.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): 6
Σχόλια: Η προσδοκία μου για την επόμενη εβδομάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς είδα πως μετά και τις δικές σας παρατηρήσεις πολλά από τα μαθησιακά γεγονότα ήταν καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 5
Σχόλια: Αρκετές γνώσεις απέκτησα αυτή την εβδομάδα ,σίγουρα περισσότερες από την προηγούμενη ,καθώς βρήκα μαθησιακά γεγονότα τα οποία τράβηξαν την προσοχή μου και με έκαναν να τα ψάξω, άλλα αρκετά και άλλα λιγότερο.Επίσης έμεινα πολύ ευχαριστημένος που κάποια από τα post με βοήθησαν να λύσω προβλήματα που αντιμετώπιζα (όπως πχ η αποστολή μεγάλου μεγέθους αρχείων με mail).Τέλος, κατέβασα και ασχολήθηκα με κάποια προγράμματα που παρουσιάστηκαν, μερικά από τα οποία μου φάνηκαν χρήσιμα και για την σχολή(πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρικών κυκλωμάτων).

Νέες πληροφορίες (1-7): 4
Σχόλια: Η αλήθεια είναι πως αυτήν την εβδομάδα δεν συγκράτησα πολλά πληροφοριακά νέα είτε γιατί δεν μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον είτε ίσως κάποια ενδιαφέροντα χάθηκαν μέσα σ αυτόν το καταιγισμό νέων.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 5
Σχόλια: Η αλήθεια είναι πως σ αυτόν τον τομέα υπήρξε βελτίωση,όχι όμως και μεγάλη,στα άρθρα των συμφοιτητών μου.Όσον αφορά τον εαυτό μου τώρα, συνεχίζω να δουλεύω και να σκέφτομαι όπως πριν ωστόσο αντιλήφθηκα κάποια από τα λάθη που κάνω σχετικά με τον τρόπο αποκόμισης γνώσεων για τους υπολογιστές και προσπαθώ να τα περιορίσω.
Εβδομάδα τρίτη
Tweets (σύνολο): 14
Learning diaries tweets: 2
Informational tweets: 4
Discussion tweets: 5
Fun tweets: 2
Commenting tweets: 2
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 77

Ακολουθώ (αριθμός): 48
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ώρες
Ημερομηνία: 5-11-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 20
Συνολική αναγνωσιμότητα: 55

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 5
Σχόλια: Παραμένει χρήσιμη η δραστηριότητα και ενδιαφέρουσα.Μπορώ να πω ότι κερδίζω πράγματα από αυτήν γι αυτό και είμαι ευχαριστημένος.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 6
Σχόλια: Πολύ καλό το κλίμα όπως και τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Ενώ την πρώτη εβδομάδα δίσταζα να συμμετέχω σε συνομιλίες, την δεύτερη και πολύ περισσότερο την τρίτη εβδομάδα είχα πολύ περισσότερη άνεση στο να σχολιάσω κάποια tweets,να συμμετέχω σε άσχετες με το μάθημα συζητήσεις ή και να ρωτήσω κάποια απορία μου σχετικά με την σχολή. Μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι της δραστηριότητας μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο.

Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): 6
Σχόλια: Περιμένω να δω και να κρίνω την πορεία της δραστηριότητας στο μέλλον.Φοβάμαι μήπως μετά την νέα διορία(14 μαθησιακά γεγονότα μέχρι 3 Δεκεμβρίου) χαλαρώσουμε και δεν κατανείμουμε σωστά την ανάρτηση μαθησιακών γεγονότων με αποτέλεσμα να εμφανιστούν όλα λίγο πριν την λήξη της διορίας.Ελπίζω αυτό να μην συμβεί.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 5
Σχόλια: Είναι το κομμάτι της δραστηριότητας στο οποίο δίνω και μεγαλύτερη έμφαση.Διαβάζω όσα περισσότερα μαθησιακά γεγονότα μπορώ την ημέρα και τις ημέρες που έχω χρόνο μπορώ να πω ότι τα διαβάζω όλα.Πρέπει να πω ότι αυτά που με ενδιαφέρουν πολύ τα διαβάζω προσεκτικά και είτε τα εφαρμόζω και τα ψάχνω περαιτέρω εκείνη τη στιγμή ή αν δεν έχω χρόνο θυμάμαι το όνομα του blog και τα εφαρμόζω-ψάχνω αργότερα.Όσα δεν με ενδιαφέρουν και τόσο (όπως linux,ubuntu) τα κάνω μια ανάγνωση και δίνω προσοχή στο κομμάτι της ανάδρασης.

Νέες πληροφορίες (1-7): 3
Σχόλια: Έχω αλλάξει τακτική στο συγκεκριμένο τομέα και ενώ αρχικά προσπαθούσα να κοιτάω όσα περισσότερα πληροφοριακά νέα μπορούσα πλέον ανοίγω επιλεγμένα μόνο αυτά που μου προκαλούν το ενδιαφέρον.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 6
Σχόλια: Πιστεύω πως έχω μάθει να χειρίζομαι το twitter πολύ καλύτερα απ ότι την πρώτη εβδομάδα όσον αφορά τους δικούς μου σκοπούς πάντα.Άλλαξα την στρατηγική μου σχετικά με την αντιμετώπιση των υπεράριθμων tweet και πλέον μπορώ να ξεχωρίσω όσα πραγματικά με ενδιαφέρουν και να ασχοληθώ μόνο με αυτά. Επίσης αυτή την εβδομάδα πρώτη φορά διερεύνησα κάτι συστηματικά και όχι τυχαία (έψαχνα κάτι σε ένα pdf) με πολύ καλά αποτελέσματα.Δεν ξέρω αν θα είχα τα ανάλογα αποτελέσματα αν χρησιμοποιούσα την συγκεκριμένη στρατηγική σε κάτι πιο πολύπλοκο από ένα απλό pdf.Εβδομάδα τέταρτη
Tweets (σύνολο): 18
Learning diaries tweets: 1
Informational tweets: 2
Discussion tweets: 12
Fun tweets: 2
Commenting tweets: 3
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 54

Ακολουθώ (αριθμός): 48
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ώρες
Ημερομηνία:12-11-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 28
Συνολική αναγνωσιμότητα: 39

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 5
Σχόλια: Η δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα είχε τα λιγότερα σε αριθμό tweets λόγω των αργιών και της παράτασης της διορίας μέχρι 9/12 ωστόσο περιελάμβανε και τα πιο ολοκληρωμένα μαθησιακά γεγονότα.Όσο περνάει ο καιρός τόσο βελτιωνόμαστε. Προσωπικά ένιωσα πολύ ικανοποιημένος όταν στο τέλος της εβδομάδας ήμουν εξοικειωμένος με δύο πολύ χρήσιμα προγράμματα με τα οποία αναγκάστηκα να ασχοληθώ λόγω της δραστηριότητας.(το Camtasia Studio για να κάνω το πρώτο μου screencast και το Snagit το οποίο παρουσίασα ως μαθησιακό γεγονός)

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 5
Σχόλια: Πολύ καλό το κλίμα ίσως μικρότερη η συμμετοχή εξαιτίας των λόγων που ανέφερα παραπάνω.

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Πλέον δεν έχω κανένα ενδοιασμό στο να ρωτήσω-σχολιάσω το οτιδήποτε στο twitter. Συνέχισα να ρωτάω πράγματα για την σχολή και συμμετείχα σε fun συζητήσεις.Ακόμα αρκετά σημαντικό ήταν πως όταν βρήκα κάποιο λάθος σε μια εργασία που είχαμε να παραδώσουμε σε άλλο μάθημα και ο καθηγητής μου είπε να το μεταδώσω και στα άλλα παιδιά μου φάνηκε πολύ χρήσιμο το twitter.


Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): 6
Σχόλια: Πιστεύω πως όσο θα φτάνουμε στο τέλος της δραστηριότητας τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των μαθησιακών γεγονότων.Η δραστηριότητα θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται καθώς παρατηρώ με το πέρασμα του χρόνου καλύτερα και πληρέστερα μαθησιακά γεγονότα.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 5
Σχόλια: Αυτήν την εβδομάδα μπορεί τα μαθησιακά γεγονότα να μην ήταν πολλά ωστόσο παρατηρώ πως όλο και περισσότεροι αρχίζουν και γράφουν πολύ πιο ολοκληρωμένα μαθησιακά γεγονότα.Προσωπικά τώρα επειδή είχα στερέψει από ιδέες η στρατηγική μου αυτή την εβδομάδα ήταν να διαβάζω πολύ προσεκτικά τα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου και να προσπαθώ να βρω κάποια "μαύρη τρύπα" ώστε να με οδηγήσει να ψάξω και να παρουσιάσω κάτι δικό μου.Μάλιστα έτσι οδηγήθηκα και στο μαθησιακό γεγονός που τελικά περιέγραψα(έψαξα για printscreen στα XP ενώ συμφοιτήτριά μου είχε παρουσιάσει για Vista). Μπορεί να παρουσίασα μόνο ένα μαθησιακό γεγονός αυτήν την εβδομάδα αλλά πιστεύω πως ήταν το πιο ολοκληρωμένο σε σχέση με τα προηγούμενά μου άρθρα.

Νέες πληροφορίες (1-7): 4
Σχόλια: Συνεχίζω να διαβάζω μόνο αυτά που μου προκαλούν το ενδιαφέρον(περίπου 10 τεχνολογικά νέα διάβασα αυτήν την εβδομάδα).Από αυτά κράτησα κάποιες σημαντικές γνώσεις σχετικές με τους υπολογιστές.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 6
Σχόλια: Από τις περιγραφές ανάδρασης που διαβάζω στα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου παρατηρώ πολλές ομοιότητες με τον δικό μου τρόπο σκέψης και εντοπίζω πολλά από τα λάθη που κάνω και εγώ.Αυτή την εβδομάδα κατάλαβα καλύτερα από κάθε άλλη πως σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο να πετύχεις ένα σκοπό αλλά και να βρεις και τον ευκολότερο τρόπο για να το κάνεις.Και αυτό γιατί ενώ από τις αρχές του εξαμήνου "κουράζομαι" κάθε φορά που έχω να μεταφέρω κάποιο πρόγραμμα μου στο word με printscreen εάν δεν υπήρχε αυτή η δραστηριότητα, εξαιτίας της οποίας βρήκα κάποιο πρόγραμμα που μου διευκόλυνε τη ζωή ,ακόμα θα χρησιμοποιούσα το κλασικό printscreen του πληκτρολογίου.Θα μπορούσα δηλαδή να αφιερώσω μόλις δέκα λεπτάκια στις αρχές του εξαμήνου για να βρω τότε το πρόγραμμα και να τελείωνα τις εργασίες μου πολύ ευκολότερα και φυσικά με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Εβδομάδα πέμπτη
Tweets (σύνολο): 8
Learning diaries tweets: 1
Informational tweets: 1
Discussion tweets: 4
Fun tweets: 2
Commenting tweets: 3
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 53

Ακολουθώ (αριθμός): 48
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ώρες
Ημερομηνία:19-11-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 16
Συνολική αναγνωσιμότητα: 39

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 5
Σχόλια: Πλέον το twitter έχει γίνει μια συνήθεια όπως πχ είναι το msn.Το έχω ανοικτό πάντα όταν βέβαια βρίσκομαι στο σπίτι και παρακολουθώ καθετί που ανεβάζουν οι συμφοιτητές μου.Το κακό είναι ότι όλοι μας έχουμε και χρησιμοποιούμε διαφορετικά λειτουργικά στο PC μας οπότε υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μαθησιακά γεγονότα που αναφέρονται στα linux,ubuntu κτλ.Πολλές φορές ευχήθηκα να είχαμε όλοι μας Windows XP !!!

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 5
Σχόλια: Δεν έχω παρατηρήσει κάτι αρνητικό.

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Συνεχίζω να θεωρώ τις συζητήσεις μας στο twitter πολύ χρήσιμες! Αυτή τη εβδομάδα δεν συμμετείχα τόσο πολύ όσο τις προηγούμενες αλλά εννοείται πως δεν δίστασα να ζητήσω βοήθεια για άλλα μαθήματα ή να δώσω κάποια απάντηση στις ερωτήσεις των συμφοιτητών μου.Μερικά από τα fun tweets είναι όλα τα λεφτά και βοηθούν στην ψυχολογία σου στις "δύσκολες" μέρες.


Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): 6
Σχόλια: Άλλες τρεις εβδομάδες έμειναν. Πιστεύω πως η βελτίωση μας είναι εμφανής.Το διαπίστωσα και για τον εαυτό μου όταν κοίταξα τα πρώτα μου μαθησιακά γεγονότα και τα σύγκρινα με τα δύο τελευταία μου...

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 5
Σχόλια: Και αυτήν την εβδομάδα αποκόμισα γνώσεις από τα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου. Εννοείται πως χρησιμοποίησα το πρόγραμμα που σε ενημερώνει για τα εισερχόμενα mail σου καθώς και μερικά που βελτίωσαν από αισθητικής άποψης το PC μου.Το αρνητικό που ανέφερα και παραπάνω είναι ότι πολλά από αυτά αναφέρονται σε λειτουργικά συστήματα άγνωστα σε μένα.

Νέες πληροφορίες (1-7): 5
Σχόλια: Έχει βελτιωθεί η δραστηριότητα στον τομέα αυτό από τότε που δεν είχαμε υποχρεωτικά 3 informational tweets την εβδομάδα.Δεν τα βλέπω με τόσο κακό μάτι όπως όταν υπερφόρτωνε το twitter με news.Εξακολουθώ να μην τα διαβάζω όλα.Από την άλλη νιώθω κερδισμένος και μόνο που ψάχνω σε τεχνολογικά site για να ποστάρω μια ενδιαφέρουσα πληροφορία στο twitter.Μέσω αυτού του "ψαξίματος" ενημερώνομαι καθημερινά για το τι γίνεται στον τομέα μου!

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 6
Σχόλια: Η φράση "θα μπορούσα να είχα ασχοληθεί νωρίτερα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και να το είχα λύσει" εμφανίζεται όλο και περισσότερο στα κομμάτια αυτοανάδρασης των μαθησιακών γεγονότων των συμφοιτητών μου.Μπορεί να θεωρείται "κλισέ" αλλά ισχύει και στην περίπτωσή μου.Έχω πιάσει πάρα πολλές φορές τον εαυτό μου να αμελεί κάποιο πρόβλημα και μόνο όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι να ασχολούμαι για να το λύσω.Επίσης χάρη στην δραστηριότητα πιστεύω πως έχω βελτιωθεί στον τρόπο που χειρίζομαι και αναζητώ πληροφορίες για κάποιο άγνωστο σε μένα λογισμικό.
Εβδομάδα έκτη
Tweets (σύνολο): 8
Learning diaries tweets: 1
Informational tweets: 3
Discussion tweets: 4
Fun tweets: 0
Commenting tweets: 3
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 27

Ακολουθώ (αριθμός): 48
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ώρες
Ημερομηνία:26-11-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 19
Συνολική αναγνωσιμότητα: 42

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 5
Σχόλια: Παρατηρώ μια μείωση της συμμετοχής μας στην δραστηριότητα. Ποιοτικά τα μαθησιακά γεγονότα γίνονται πιο ολοκληρωμένα και τα informational tweets πιο ενδιαφέροντα.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 4
Σχόλια: Ίσως η συμμετοχή μας στις ερωτήσεις των συναδέλφων μας θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη.Ίσως και να έχουμε χαλαρώσει κάπως.

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Πολλές από τις απορίες που έχουμε απαντώνται στο twitter.Άλλες φορές ζητάω και εγώ βοήθεια από τους συμφοιτητές μου και άλλες απαντάω στις δικές τους ερωτήσεις.Παραμένει πολύ χρήσιμο κομμάτι της δραστηριότητας.


Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): 6
Σχόλια: Παρατηρώ καλύτερα μαθησιακά γεγονότα και αυτή την εβδομάδα.Παρ όλο που οι ιδέες μας στερεύουν σιγά σιγά ελπίζω η συμμετοχή μας να γίνει μεγαλύτερη τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 5
Σχόλια: Παρατηρώ στα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου πολύ μεγαλύτερα κομμάτια αυτοανάδρασης που παλαιότερα δεν υπήρχαν καν.Αυτό με έχει βοηθήσει να βρω πολλές ομοιότητες με τον δικό μου τρόπο σκέψης ή και πολλά κοινά μας λάθη.Τώρα όσον αφορά τα δικά μου μαθησιακά γεγονότα με βοήθησαν πάρα πολύ τα καλύτερα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου που επιλέξατε και τα βάλατε στο pdf στην επισκόπηση της εβδομάδας 4.Από κει πήρα πολλά στοιχεία για το πώς πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο μαθησιακό γεγονός.

Νέες πληροφορίες (1-7): 5
Σχόλια: Συνεχίζω να διαβάζω μόνο όσα πληροφοριακά νέα μου κινούν το ενδιαφέρον κάθε εβδομάδα.Μερικά από αυτά τα συγκρατώ και μερικά όχι.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 6
Σχόλια: Όπως τόνισα και παραπάνω τα κομμάτια αυτοανάδρασης στα άρθρα των συμφοιτητών μου είναι μεγαλύτερα και σαφώς καλύτερα.Πιστεύω πως και εγώ έχω βελτιωθεί σ αυτόν τον τομέα.Παρατηρώ πολλές ίδιες συμπεριφορές και πολλά κοινά λάθη και προσπαθώ να δω τον τρόπο που οι συμφοιτητές μου αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους ώστε να μπορέσω να μάθω και εγώ από αυτά.

Εβδομάδα έβδομη-όγδοη
Tweets (σύνολο): 16
Learning diaries tweets: 3
Informational tweets: 6
Discussion tweets: 4
Fun tweets: 1
Commenting tweets: 2
Στατιστικά blog (εβδομαδιαίες επισκέψεις): 87

Ακολουθώ (αριθμός): 50
Χρόνος που δαπάνησα στη δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα: 5-6 ώρες την κάθε εβδομάδα
Ημερομηνία: 10-12-2010


Αναγνωσιμότητα νέων άρθρων (από το bit.ly): 35
Συνολική αναγνωσιμότητα: 83

Χρησιμότητα δραστηριότητα (1-7): 6
Σχόλια: Κάνοντας μια σούμα πιστεύω πως τελικά η δραστηριότητα ήταν αρκετά χρήσιμη.Κι αυτό γιατί με "ανάγκασε" κατά κάποιο τρόπο να ασχοληθώ με πράγματα τα οποία δεν θα γνώριζα διαφορετικά.Τέτοια ήταν η ενασχόλησή μου με το twitter για το οποίο δεν είχα ιδέα πριν την δραστηριότητα,η δημιουργία screencasting που πιστεύω πως θα μου χρειαστεί κάπου στο μέλλον καθώς και όλα τα άλλα προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκα λόγω των μαθησιακών γεγονότων.Μπορεί να υπήρχαν στιγμές που με κούραζε όλο αυτό αλλά πιστεύω πως τελικά ήταν μια ευχάριστη εμπειρία.

Κλίμα διαμοιρασμού γνώσης (1-7): 5
Σχόλια: Αρκετά καλό το κλίμα.Λιγότερη συμμετοχή την προτελευταία εβδομάδα,πολύ μεγαλύτερη την τελευταία..

Κλίμα συζητήσεων (1-7): 6
Σχόλια: Τουλάχιστον εγώ θα συνεχίσω και μετά το πέρας της δραστηριότητας να συζητάω απορίες ή ότι άλλο με τους συμφοιτητές μου μέσω twitter.Και σίγουρα θα μας βοηθήσει και στην επόμενη δραστηριότητα των διδακτικών μας πλάνων.Γενικά οι συζητήσεις μας ήταν,για μένα, από τα σημαντικότερα μέρη της δραστηριότητας!


Προσδοκία για τις επόμενες εβδομάδες (1-7): -
Σχόλια: Η δραστηριότητα τελείωσε..

Νέες γνώσεις από τους άλλους (1-7): 6
Σχόλια: Κοιτώντας στο σύνολο της την δραστηριότητα πιστεύω πως αφομοίωσα πολλές καινούριες γνώσεις από τα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου.Συγκεκριμένα τώρα, παρατήρησα πως τις τελευταίες εβδομάδες ίσως πολλοί από εμάς στερέψαμε από ιδέες και η θεματολογία των μαθησιακών μας γεγονότων ήταν κάπως κατώτερη από προηγούμενες εβδομάδες.Τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον με το οποίο να κάτσω να ασχοληθώ περαιτέρω και μόνος μου όπως είχα κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλά τα μαθησιακά γεγονότα των συμφοιτητών μου.

Νέες πληροφορίες (1-7): 5
Σχόλια: Πιστεύω πως μετά τον καταιγισμό πληροφορικών νέων τις πρώτες εβδομάδες και μετά την ψηφοφορία εμείς οι ίδιοι διαμορφώσαμε πολύ καλύτερα την δραστηριότητα όσον αφορά αυτόν τον τομέα.Πλέον ο αριθμός των πληροφοριακών νέων είναι normal καθημερινά και προσωπικά διαβάζω αρκετά (όχι όλα) από αυτά.Πολλές φορές έχει τύχει μάλιστα όταν δεν έχω τόσο χρόνο να διαβάζω τα κυριότερα από την ημερήσια εφημερίδα στο twitter.

Νέες γνώσεις από την αυτοανάδραση - αλλαγή προοπτικής (1-7): 6
Σχόλια: Ο τομέας της δραστηριότητας στον οποίο βελτιωθήκαμε περισσότερο.Και ενώ στην αρχή στα περισσότερα μαθησιακά γεγονότα δεν υπήρχε το κομμάτι της αυτοανάδρασης ή αν υπήρχε ήταν πολύ μικρό τις τελευταίες εβδομάδες η συντριπτική πλειοψηφία των συμφοιτητών μου περιλαμβάνει μεγάλα τέτοια κομμάτια στα μαθησιακά της.Αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και κυρίως όταν εντοπίζω στους άλλους λάθη που κάνω και εγώ.Τέλος, και μόνο που έχω μπει κάποιες φορές στην διαδικασία να σκεφτώ και να αντιδράσω διαφορετικά και κυρίως πιο συστηματικά από ότι έκανα μέχρι τώρα αποτελεί πολύ μεγάλο κέρδος για μένα.